A-Set logo - High quality micro setting

Hoe juwelen te onderhouden?

Een juweel dat werd gemaakt door kundige vakmensen zal u vele jaren, zelfs tientallen jaren, plezier geven. In de huidige tijd van massaproductie is het dikwijls iemand’s enige bezit dat volledig met de hand op basis van hun eigen wensen werd gemaakt. Als u zo lang mogelijk wilt genieten van uw sieraad, moet u het regelmatig terugbrengen naar het atelier om het te laten reinigen en onderhouden.

Vooral voor ringen is dit belangrijk. Zij zien sterk af als zij dagelijks worden gedragen, en kunnen daardoor beschadigd of vervuild raken. Als u het juweel één keer per jaar laat reinigen, blijft het jarenlang even mooi als toen u het eerst kocht. Tijdens deze reiniging zal de juwelier controleren op schade of sleet aan de zettingen. Als het nodig is, zal hij het juweel doorgeven aan een zetter voor herstelling. Op die manier zal u nooit een kostbare edelsteen verliezen.

Het spreekt voor zich dat niet ieder juweel evenveel onderhoud nodig heeft. Oorringen die maar enkele keren per jaar worden gedragen, kunnen makkelijk een hele tijd zonder onderhoud blijven schitteren.

Iedere ernstige juwelier zal u deze dienst gratis, of tegen minimale kost, aanbieden. Controleer dit zeker met de winkelier voordat u een juweel koopt. Deze eenvoudige en gerechtvaardigde vraag zal u veel leren over hoe toegewijd de verkoper is aan het juweliersvak en aan zijn klanten.